Челси - БАТЕ Борисов, двубой от група "L" на Лига Европа. Стадион "Стамфорд бридж", 22.00 часа българско време.


Вероятни състави:

Челси: Кепа, Кристенсен, Кейхил, Дзапакоста, Емерсон, Фабрегас, Баркли, Лофтъс-Чийк, Вилиан, Педро, Жиру

БАТЕ: Шербитски, Филипенко, Милунович, Поляков, Володко, Бага, Яблонски, Драгун, Иванич, Стасевич, Туоминен


Прогноза на Gol.bg:

Челси постигна две минимални, но безпроблемни победи на старта на тазгодишното издание в Лига Европа и тази вечер може практически да подпечата участието си във фазата на елиминациите.

Голямата звезда на англичаните Еден Азар още не е започвал като титуляр в надпреварата и почти сигурно няма да го стори и днес, тъй като получи контузия в гърба в голямото дерби на Висшата лига с Манчестър Юнайтед миналия уикенд.

Това е първата среща между Челси и БАТЕ, но клубът от Беларус вече има опит с британски съперници, защото през миналия сезон трябваше да мери сили с друг лондонски отбор - Арсенал. Тогава "артилеристите" спечелиха с общ резултат 10:2 и сега букмейкърите очаквано поставят "сините" в ролята на тежък фаворит.

Въпреки двата успеха само с по 1:0, Челси демонстрира сериозно отношение към турнира, отправяйки общо 50 удара в двата изминали двубоя. Само десет от тях обаче се оказаха точни, откъдето дойде и липсата на по-убедителни резултати.

Челси спечели последните си пет мача в Лига Европа, като три от победите дойдоха с познатото 1:0. Тимът няма загуба във всички турнири този сезон и е в серия от 12 поредни мача без загуба в мач от групите на европейски клубен турнир. За последно отборът загуби на този етап в Европа през септември 2013 година.


Резултат: Челси - БАТЕ 3:0