Шокираща новина разкри легендарният италиански нападател Джанлука Виали, който бе сред най-големите футболни звезди през 90-те години.
 
Виали заяви, че има рак и от една година се бори с коварната болест. Във вторник на пазара в Италия излиза автобиографичната книга на бившия мениджър на Челси “Попадения. 98 истории + 1 за изправянето срещу най-трудните предизвикателства”, а в нея той говори за тежката борба с болестта.
 
Пред "Кориере дело Спорт" той сподели за болестта като успокои, че лечението върви добре и в момента се чувства отлично.
 
"С удоволствие щях да мина без това. Но не е възможно. После го сметнах просто за фаза от моя живот, която трябва да бъде премината с кураж и от която всички трябва да научим нещо. Започнах да пиша книгата, за да помогна на хората да намерят правилния път. Събрах някои мотивиращи фрази, някои мантри и ги свързвам с истории на велики спортисти, за да бъдат разбрани.
 
Знам, че беше трудно и е трудно да кажа на другите, на семейството ми. Никога не искаш да нараниш хората, които обичаш: моите родители, моите братя и сестра ми, съпругата ми Катрин, малките ни момичета Оливия и София. И те хваща срам, сякаш случилото се е по твоя вина.
 
Първо се криех, не исках другите да забележат нещо, трябваше да съм Виали, когото познават. Но после реших да разкажа моята история в книга", споделя Виали.
 
„В момента се чувствам добре. Започнах да се възстановявам, въпреки че все още не знам как ще завърши този “мач”.
 
Трябваше да нося пуловер под ризата си, за да не се разбира от какво страдам. Надявам се моята история, разказана в книгата, да вдъхнови много хора, които са изправени на ръба в своя живот.
 
Също така искам книгата ми да бъде на нощното шкафче на всеки, за да може хората да прочитат една-две истории от нея преди да заспят. Една от фразите, които бях закачил на стената по време на лечението ми, е: Ние сме продукт на нашите мисли.
 
Важното не е да победиш, важното е да мислиш по печеливш начин. Животът е 10% от това, което ни се случва и 90% от това как се справяме с него”, заяви Виали.