Севиля също влиза в борбата за подписа на Алваро Мората и в момента испанците търсят вариант, при който да се подсилят с нападателя на Челси. 

Андалусийци разполагат със солидни нападатели в лицето на Андре Силва и Уисам бен Йедер, но искат да подобрят още нападението си и според вестник „Марка“ агентът на играча е приел доста добре идеята за връщането му в Испания. 

Мората получава по около 1 милион евро на месец, което е сериозна сума, която клубът ще трябва да плаща, ако го вземе под наем, но пък  се смята, че самият той счита подобен трансфер за идеален за неговата кариера, след като на „Стамфорд Бридж“ определено не е титуляр. 

Към нападателя интерес има и от други клубове, само че той предпочита да се завърне в родината си и опцията да заиграе на „Рамон Санчес Писхуан“ изглежда все по-примамлива. 

Севиля е на трето място в класирането и макар и да изостава на 7 точки от лидера Барселона, прави много добър сезон, който може да завърши  още по-хубаво, ако към състава се присъедини и доказан реализатор като Алваро Мората.