Вратарят на Челси Кепа Арисабалага обяви, че отказът му да бъде заменен в края на мача срещу Манчестър Сити не е израз на неуважение към мениджъра Маурицио Сари. 

Италианецът искаше да пусне на терена Вили Кабайеро, след като Кепа получи схващане, но бившият страж на Атлетик Билбао отказа да напусне терена и предизвика бурна реакция от боса, който бесен се прибра в тунела, преди да се завърне малко след това. 

Кепа успя да спаси един от наказателните удари, но това не бе достатъчно и отборът му загуби трофея за Купата на Лигата с 3:4, а след мача другата основна тема бе неговото поведение. 

„Знам, че погледнато отстрани не е най-добрата ситуация. Говорих обаче с боса и мисля, че става въпрос за недоразумение. Разбирам, че по телевизията и в социалните медии говорят само за това и затова искам да кажа, че не съм целял да покажа неподчинение и неуважение към мениджъра” заяви Кепа. 

„Опитах се да му кажа, че съм добре и мога да продължа, докато той разбра, че това не е така. Беше важен момент с много емоции и събития. В нито един момент обаче, не съм смятал да се противопоставя на боса. Той просто смяташе, че не мога да продължа и се получи объркване” добави той.