Манчестър Сити спечели Купата на Лигата за шести път в своята история и защити трофея си от миналия сезон, след като надделя над Челси с 4:3 след дузпи, след 0:0 в края на редовното време и двете продължения.

Срещата между двата тима се игра пред почти препълнения "Уембли" в Лондон, а двата тима демонстрираха здраво желание за триумф. Отборът на лондончани изглеждаше коренно различно от мача между двата тима във Висшата лига, в който столичани загубиха с цели шест попадения.

При дузпите Луис и Жоржиньо пропуснаха за "сините", а за "гражданите" дузпа пропусна Сане. 

В крайна сметка Пеп Гуардиола изведе тима си до първи трофей за сезона.

Точно преди дузпите имаше доста интересна ситуация в състава на Челси. Кепа получи някаква травма и Маурицио Сари искаше да го замени с Уили Кабайеро, но испанецът категорично отказа да излезе, което вбеси неговия треньор. В крайна сметка се очаква той да получи сериозна глоба за неизпълнение на треньорско указание. 


Малко изненадващо макар и в ролята си на аутсайдер в този мач отборът на Челси започна по-активно през първите няколко минути и демонстрира по-голямо желание в търсенето на изненадата.

Отборът на Сари бе този, който действаше по-грамотно тактически и разчиташе на контраатаките, като даваше на противниковия тим да владее повече топката. Първият удар в мача бе дело на Агуеро, който минути след първия съдийски сигнал изпробва мерника си, който се оказа доста неточен, и в крайна сметка прати топката над вратата.

Като цяло опасностите пред двете врати през първото полувреме ги нямаше и играта се водеше предимно от "гражданите", които обаче не намираха никакви пролуки в тактическата постройка на своя противник.

Няколко минути преди почивката Азар направи хубав рейд и опита да отправи удар, който обаче бе блокиран от противников футболист.

Минута преди полувремето пък Отаменди бе близо до това да си вкара автогол, но за негово щастие топката мина покрай вратата и така двата тима излязоха в почивка при нулево реми.

Десетина минути след почивката Сити вкара топката в мрежата на Челси чрез Агуеро, но голът на аржентинеца бе правилно отменен заради засада. 

В 66-ата минута пред Челси имаше страхотен голов шанс. Азар нахлу в наказателното поле и намери Канте на добра позиция, но халфът така и не успя да нацели вратата. 

До самия край на редовното време не паднаха голове и се стигна до две продължения от по 15 минути. По време на първото нямаше никакви интересни ситуации, а по време на второто Кепа направи фантастично спасяване след удар на Агуеро в 110-ата минута. 

В 117-ата минута стражът на Челси отново се намеси брилянтно и направи зашеметяващо спасяване при удар отново на Кун, като в крайна сметка се стигна до изпълнението на дузпи, за да се реши крайният победител. 

ЧЕЛСИ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:0 (0:0 след края на редовното време и продължения)

При дузпите:
Жоржиньо (Челси) - пропуска
Гюндоган (Ман Сити) - вкарва
Аспиликуета (Челси) - вкарва
Агуеро (Ман Сити) - вкарва
Емерсон (Челси) - вкарва
Сане (Ман Сити) - пропуска
Давид Луис (Челси) - пропуска
Бернардо (Ман Сити) - вкарва
Азар (Челси) - вкарва
Стърлинг (Ман Сити) - вкарва

Челси: Кепа, Рюдигер, Луис, Емерсон, Аспиликуета, Баркли (89 - Лофтъс-Чийк), Жоржиньо, Канте, Педро (80 - Хъдсън-Одой), Вилиан (95 - Игуаин), Азар

Манчестър Сити: Едерсон, Отаменди, Лапорт (46 - Компани), Уолкър, Зинченко, Де Бройне (86 - Сане), Фернандиньо (90 - Данило), Силва (79 - Гюндоган), Бернардо, Стърлинг, Агуеро