Еден Азар обяви, че титла в Лига Европа ще е перфектен завършек на кариерата му в Челси, макар че официално все още не е обявил, че си тръгва. Това изказване обаче, е ясна индикация за намеренията му. 

Утре Сините срещат Арсенал в Баку, като се очаква това да бъде последният мач  на белгиеца за лондончани. Твърди се, че Челси искат 130 милиона паунда от Реал Мадрид за играча, докато Белите смятат, че ще могат да го привлекат за около 90 милиона, тъй като остава само още година от договора му. 

„Това е европейски финал, така че за мен, за клуба, за мениджъра и феновете е нещо много важно. Няма значение какъв е финалът. Винаги искаш да го спечелиш, а когато носиш екипа на Челси от началото на сезона целта винаги е трофей, така че за нас това е много важен сблъсък“ заяви нападателят. 

„Ние загубихме финала за Купата на Лигата и  сега силно искаме да вдигнем отличието. Няма значение дали ще вкарам или не. Ако това е последният ми мач за отбора, се надявам, че той ще бъде успешен. Би било едно перфектно сбогуване“ добави Азар, който има 108 гола в 351 мача за Челси след идването си от Лил и спечели 5 трофея, от които 2 титли на Англия.