Мениджърът на Челси Маурицио Сари бе на седмото небе след първия си трофей с отбора. Отборът снощи успя да спечели финала на Лига Европа, след като надделя над Арсенал с 4:1 на стадион "Олимпик" в азербайджанската столица Баку.

"Представихме се наистина страхотно в Лига Европа и спечелихме 12 от 15-те си мача в турнира, а освен това на финала победихме убедително много силен съперник. Много съм доволен, определено. Искам да посветя тази победа на контузените футболисти на отбора, които не успяха да вземат участие, както и на феновете на бившия ми клуб Наполи с който не успях да стигна до такъв успех", обяви той по време на пресконференцията след срещата.

"Моето бъдеще в Челси? Ще трябва да проведа разговори с ръководството, за да се види дали можем да сме си полезни и за в бъдеще и след това ще знам повече по този въпрос. Харесвам Висшата лига в интерес на истината и се чувствам добре в Лондон и в отбор като Челси".

"Моето мнение е, че след този първи сезон в Англия за мен успях да заслужа да остана начело на отбора, но в крайна сметка трябва хората над мен да кажат тежката си дума, тъй като все пак аз съм само треньор".