Бившия мениджър на Манчестър Юнайтед и Челси Жозе Моуриньо направи своя дебют като телевизионен коментатор за Скай Спортс в деня, в който бившият му основен полузащитник при сините дебютира като мениджър на Челси. 

Това се случи при гостуването на "сините" на "червените дяволи", като Лампард получи куп публични критики от някогашния си ментор.

"Мисля, че срещу отбори като Челси Марсиал и Рашфорд могат да се справят. Челси бяха прекалено меки и не бяха никак компактни", заяви Жозе, който през декември беше отстранен от Манчестър Юнайтед и заменен от Оле Гунар Солскяр. 

"Имаше прекалено големи пространства, за да се овладее топката, недостатъчна агресия към топката. Цялата защитна линия, халфовете и нападатели на Челси не бяха никак компактни."

"Тами Абрахам оставаше отпред, Рос Баркли оставаше отпред, Мейсън Маунт оставаше отпред и Педро оставаше отпред. В днешно време нито един добър отбор не изглежда така. Това е огромно разкъсване на линиите, добрите отбори се защитават компактно."

"И тук вече си избираш как да се защитаваш - висока преса или ниска преса. Високата е по-офанзивна, ниската е по-дефанзивна. Но винаги трябва да е блок, всички да я правят заедно. Това е един основен принцип, когато се защитаваш - да го правиш компактно. Челси не го направиха нито веднъж в мача и затова на Юнайтед им беше толкова лесно да вкарат четири гола."

След това Моуриньо разкритикува и избора на стартовите 11 от Лампард, като се зачуди защо Нголо Канте е оставен резерва, въпреки че се връща от контузия.

"Маркос Алонсо е на пейката, Канте е на пейката, Оливие Жиру е на пейката. И дори това да не е огромният Манчестър Юнайтед, който преди плашеше хората, това все пак е Манчестър Юнайтед."

"Малко повече опит в отбора нямаше да бъде излишно. Гледате какво правят на терена хора като Тами Абрахам и Мейсън Маунт и ви е ясно, че това не е достатъчно за мач срещу Юнайтед", каза още Специалния.