Челси постигна първата си победа в Шампионска лига през този сезон след трудно 2:1 над Лил във Франция.

Двата отбора направиха здрав мач на "Стад Пиер-Мороа" и новият голмайстор на лондончани Тами Ейбрахам откри резултата в 22-ата минута. Малко по-късно домакините изравниха чрез Виктор Осимен, а гостите спечелиха след прекрасен гол на Вилиан в края на срещата.

Така Челси спечели първи три точки в група "Н", с колкото е и Валенсия, който загуби у дома от Аякс (6 т.). Лил остава с нулев актив. В следващия кръг на 23 октомври "сините" гостуват в Амстердам, докато "прилепите" приемат Лил.


Челси започна мача по-добре, но Мейсън Маунт на два пъти не успя да се възползва пред открилите му се възможности. Младокът първо беше спрян от защитник, а след това проби до наказателното поле, но ударът му беше слаб и премина покрай лявата греда.

В 22-ата минута лондончани поведоха. Фикайо Томори центрира в наказателното поле, Тами Ейбрахам овладя топката с първото докосване, завъртя се и с точен шут покрай десния стълб не остави шансове на вратаря!

Гостите не бързаха да се радват, тъй като главният съдия Алексей Кулбаков от Беларус изчака присъдата на ВАР: дали е имало засада при паса. Повторенията показаха, че всичко е редовно и голът беше зачетен.

Лил веднага се хвърли да изравнява и след половин час игра Кепа Арисабалага демонстрира класа. Луис Араужо се освободи в наказателното поле и стреля към долния ляв ъгъл, но испанският национал изби в корнер.

След него се получи меле и французите стигнаха до нов ъглов удар. Джонатан Бамба отново центрира, Виктор Осимен скочи най-високо на границата на вратарското поле и с глава изравни за 1:1! До края на полувремето Челси изпусна две възможности отново да поведе.

Първо Маркос Алонсо стреля от фаул от около 21 м, но топката профуча над напречния стълб. В 45-ата минута Жоржиньо отправи шут от движение от пеналта, но дясната греда спаси домакините.

Англичаните започнаха по-добре и втората част, но хубаво центриране на Рийс Джеймс беше избито, а в 49-ата минута Томори засече подаване на Уилиан, но направи по-трудното и прати кълбото в аут. Корнерите на Лил продължиха да затрудняват Челси и в 52-ата минута Бамба центрира, Бенжамен Андре засече, но на косъм от лявата греда.

В 71-ата минута Осиен си освободи пространство в наказателното поле и отправи удар, но покрай целта. 120 секунди по-късно Маунт се озова очи в очи с Мик Менян, но шутът му беше слаб и вратарят спаси с лекота. В 78-ата минута Челси все пак поведе. Резервата Калъм Хъдсон-Одой центрира в наказателното поле и Вилиан с фамозно изпълнение от воле матира Менян за 2:1!

В 84-ата минута Лил можеше отново да изравни. Бамба дриблира в наказателното поле и точно преди да стреля, беше спрян от Кепа. До края не падна нов гол и гостите спечелиха мача.

Лил – Челси 1:2

Голмайстор: 0:1 Ейбрахам (22), 1:1 Осимен (33), 1:2 Вилиан (78)

Лил: Менян, Мандава, Габриел, Фонте, Челик, Андре (68-Санчес), Сумаре, Бамба, Араужо (75-Ксека), Иконе (61-Язъджъ), Осимен
Треньор: Кристоф Галтие

Челси: Кепа, Аспиликуета, Томори, Зума, Алонсо, Канте, Жоржиньо, Джеймс (67-Хъдсън-Одой), Маунт (87-Ковачич), Вилиан (85-Педро), Ейбрахам
Мениджър: Франк Лампард

Ст.: "Пиер-Мороа"
Съдия: Алексей Кулбаков (Беларус)
Жълти картони: Иконе (Лил); Джеймс (Челси)