Нападателят на Челси Оливие Жиру отново ще трябва да се бори за мястото си в отбора, след като записа само пет мача за отбора до момента. 

Младият стрелец Тами Ейбрахам е първи избор на мениджъра Франк Лампард и осемте гола на англичанина във Висшата лига не са в полза на 33-годишния французин.

"Има две възможни реакции, когато оставаш извън състава. При едната свеждаш глава и започваш да се оплакваш, че не играеш. Другата е да трансформираш разочарованието в позитивна енергия. Човек се нуждае от добро усещане, за да отговори подобаващо. И точно това се опитвам да правя във всяка една тренировка", коментира Жиру пред The Athletic.

"Аз съм боец. Трудно е човек да ме свали. Винаги ще се боря за мястото си в отбора. Не съм говорил с Франк, но нямам и какво да кажа, защото Тами се справя добре. Трудно е да извадиш един нападател от отбора, когато той е успешен и вкарва редовно."

"Аз трябва да остана фокусиран и да правя това, което изисква мениджърът от мен. Вярно е, че в Челси борбата за титулярните места е голяма. Това е добре за отбора. Сега чакам своя шанс и работя здраво с боен дух. Радвам се за Тами и му помагам, защото той е млад. Напомня ми на самия мен, когато започвах", добави Оливие.