Саутхямптън записа страхотна победа, след като удари Челси насред Лондон. "Светците" записаха важни три точки в битката за спасението си и вече дишат много по-спокойно.

"Сините" пък направиха сериозна издънка в борбата за място в Топ 4 на Англия. Челси все пак е на заветната четвърта позиция, но вече е само на три точки пред Тотнъм. Головете в мача забиха Обафеми (31) и Редмънд (72).

Изненадващо срещата започна доста скучновато, като дори гостите от Саутхямптън владееха повече топката и на няколко пъти сериозно застрашиха вратата на лондончани. Играчите на Челси залагаха на многоходови разигравания, които не водеха до нищо смислено и домакините така и не стигаха до чисти голови възможности.

От своя страна "светците" много добре затваряха празните пространства, не даваха никакви шансове на "сините", а дори на няколко пъти създаваха опасни контри. В 30-ата минута гостите скочиха за дузпа, след като Аспиликуета натисна Редмънд в наказателното поле, но не последва наказателен удар.

Саутхямптън обаче откри резултата още в следващата си атака. Тогава се получи поредната контра, при която Микаел Обафеми опъна мрежата на Челси за 0:1. Това попадение разгневи лондончани и те се хвърлиха в атаки. До края на полувремето "сините" доминираха, но направиха няколко пропуски и пропуснаха да изравнят.

Втората част отново започна з атаки за Челси, но домакините така и не стигаха до наистина чисто голово положение. В 54-ата минута с пропуск се отчете Ейбрахам, който от добра ситуация стреля в аут. От своя страна Саутхямптън залагаше на контри и бе близо до втори гол, но Адамс изпусна отличен шанс.

Кепа пък спаси сигурен гол, след като отрази удар на Нейтън Редмън. Момчетата на Франк Лампард правеха и невъзможното да стигнат до попадение, но получиха втори гол във вратата си. В 72-ата минута "светците" заформиха многоходова атака, при която топката попадна в Редмънд и той направи 0:2. До края не се случи нищо запомнящо се и така Саутхямптън записа важна победа за оцеляването си.

Челси - Саутхямптън 0:2

Голмайстори: 

0:1 - Обафеми (31)
0:2 - Редмънд (72)

Челси: Кепа, Рюдигер, Зума, Томори, Аспиликуета, Канте, Жоржиньо, Емерсон, Вилиан, Хъдсън-Одой, Ейбрахам

Саутхямптън: Макарти, Соареш, Стивънс, Беднарек, Бертранд, Армстронг, Уорд-Праус, Хойберг, Редмънд, Обафеми, Адамс