Челси излъга с 1:0 Лестър на "Кинг Пауър Стейдиъм" и се класира на полуфиналите за ФА къп на Англия. Единственото попадение в мача заби Рос Баркли в 63-ата минута.

Срещата започна спокойно, като в началото двата отбора разчитаха основно на многоходови разигравания в средата на терена, без каквито и да било опасности пред една от двете врати.

Постепенно домакините от Лестър взеха инициативата и можеха да вкарат в 18-ата минута. Тогава Тимеланс се освободи от защитата на Челси и стреля остро, но Кабайеро показа класа и отрази.

Това положение стресна "сините" от Лондон и те успяха да изнесат играта в по-предни позиции. След половин час гостите стигнаха до страхотен шанс.  

Пулишич се озова на чиста позиция, но не успя да преодолее Шмайхел. В края на полувремето с пропуск се отчете Джеймс Варди за състава на домакините.

Втората част започна с натиск на Челси, като "сините" сериозно натиснаха "лисиците" пред наказателното им поле. В 55-ата минута гостите вкараха, но попадението на Тами Ейбрахам бе отменено поради засада.

Осем минути по-късно Челси заслужено поведе. Вилиан центрира отдясно и Рос Баркли опъна мрежата за 0:1.

Лестър се вдигна да изравнява, но нямаше шанс за гол и така Челси заслужено е на полуфинал за ФА Къп. Там вече са отборите на Арсенал и Манчестър Юнайтед.