Челси разби с 3:0 Рен в среща от група "E" на Шампиоската лига. Два гола от дузпи на стадион "Стамфорд Бридж" мушна новата звезда на лондончани Тимо Вернер (10 и 42), едно попадение добави Ейбрахам (50).

С тази победа Челси вече има седем точки и е лидер в групата заедно със Севиля. Испанците обърнаха с 3:2 Краснодар. Руснаците и французите имат по едва една спечелена точка.

Челси изцяло контролираше играта и действията на терена, като не даде почти никакви шансове на плахите си гости.

Момчетата на Франк Лампард създадоха половин дузина голови положения, вкараха три попадения и в крайна сметка заслужено си взеха победата.

Трябва обаче да се отбележи, че Рен игра повече от едно полувреме с човек по-малко, след като в 40-ата минута Далберт бе изгонен от терена с червен картон.


Срещата започна спокойно, като в началото действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови опасности пред една от двете врати.

Така се стигна до 8-ата минута, когато гостите скочиха за дузпа, за игра с ръка на Курт Зума в собственото си наказателно поле. Наказателен удар обаче не бе даден, което разяри французите.

Малко по-късно обаче съдията свири дузпа за Челси. Тогава Далберт Енрике спъна Тимо Вернер в пеналта и бе посочена бялата точка. Зад топката застана именно Вернер и вкара за 1:0.

След половин час игра Рен можеше да изравни, но Дамиен Да Силва с глава прати топката над вратата. В 40-ата минута дойде поредното спорно положение в мача.

Тами Ейбрахам стреля от границата на наказателното поле, след което топката срещна ръката на Далберт. Последва преразглеждане на ситуацията от ВАР - дузпа за Челси и втори жълт и респективно червен картон за Далберт. Вернер отново пое отговорност и вкара за 2:0.

Второто полувреме започна с нов гол за Челси. В 50-ата минута Зиеш и Рийс Джеймс разцъкаха отдясно, след което последва пас към Ейбрахам, който направи 3:0. При този гол отново имаше намеса от ВАР, но всичко бе редовно.

След час игра Вернер можеше да набута и трети гол, но се засуети и Да Силва го блокира. Това бяха силните минути на домакините, но с пропуски се отчете и Оливие Жиру.

В края Рен бе близо до почетно попадение, но Клеман Грание нямаше шанс. Така Челси си взе победата и е лидер в групата със седем точки.

Челси - Рен 3:0

Голмайстори: 

1:0 Вернер (10) дуз.
2:0 Вернер (42) дуз.
3:0 Ейбрахам (50)