Франк Лампард съвсем скоро може да бъде уволнен от мениджърският пост в "Челси", съобщават медиите на Острова. Лондончани правят един от най-слабите си стартове в историята. „Сините“ се намират в много лош момент от сезона и се очаква собственикът Роман Абрамович да вземе кардинални решения при нова издънка на отбора.

В последните пет мача от Висшата лига "Челси" има три загуби и едно равенство. Отборът е шести във временното класиране, но може да завърши кръга на девета позиция. Лондончани рискуват да излязат от борбата за топ 4, което ще е много сериозен удар за клуба, след като през миналото лято бе направена инвестиция в размер над 200 милиона паунда за нови попълнения.

„Daily Mail“, цитиран от Монитор, твърди, че дясната ръка на Абрамович в клуба – Марина Грановская вече е провела разговори с Масимилиано Алегри и Томас Тухел, които са вариантите за нов мениджър на отбора.

Алегри от много време е спряган за мениджърския пост в „Стамфорд Бридж“. Италианецът е определян като фаворит на този етап за поста на Лампард.

Не е изключено "Челси" да се обърне и към Маурисио Почетино, но аржентинецът изглежда много близо до това да поеме ПСЖ.

На "Челси" му предстои домакинство на "Манчестър Сити", което е в неделя. Заради избухналата епидемия от COVID-19 в състава на Хосеп Гуардиола, срещата може да бъде отложена. Ако мачът се състои по програма, то Лампард може да бъде уволнен при негативен резултат.