Челси най-после записа победа във Висшата лига, след като излъга с 1:0 Фулъм на "Крейвън Котидж".

Единственото попадение в мача заби Мейсън Маунт в 77-ата минута. Трябва обаче да се отбележи, че домакините играха в намален състав след 44-ата минута, когато червен картон получи Антони Робинсън.

Челси се изкачи до седмото място в класирането и сложи край на серията си от три поредни шампионатни мача без победа. "Сините" обаче са само на три точки от Топ 4.

Фулъм остава в дъното на класирането и ще се бори за оцеляването си. Лондончани са 18-и в класирането с четири точки зад първия над чертата на изпадащите Бърнли.


Челси започна по-добре мача и още в началото натисна сериозно домакините от Фулъм, но момчетата на Лампард така и не успяваха да стигнат до наистина чисто голово положение.

В 10-ата минута Жиру се озова на чиста позиция и стреля остро, но нямаше шанс топката да опъне мрежата на Фулъм. "Сините" продължиха да доминират, но нямаха шанс пред вратата на домакините.

В 25-ата минута Чилуел стреля от воле, но натресе гредата. Това бяха силните минути на гостите, но Челси нямаше късмет и така и не успяваше да вкара.

Вратарят на Фулъм Ареола пък направи няколко отлични спасявания, като в 38-ата минута хвана и силен шут на Рюдигер. Минута по-късно домакините стигнаха до най-чистото си положение, но Кавалейро с лекъ ръка го профука.

В 44-ата минута Фулъм остана в намален състав, след като от игра бе изгонен Робинсън, който влезе безумно в кракака на Аспиликуета.

Втората част започна с нови атаки за Челси, но пропуските се заредиха един след друг. Най-дейни пред вратата на Фулъм бяха Зиеш и Жиру, нои двамата нямаха шанс пред гола. Ареола пък хвана удар с глава на Ейбрахам.

Пред вратата на домакините вреше и кипеше, но попадение така и не падаше. Фулъм дори можеше да поведе, но Кавалейро се засуети и Тиаго Силва го блокира.

Така се стигна до 77-ата минута, когато "сините" най-после успяха да вкарат. Бен Чилуел центрира отляво, при което топката стигна до Мейсън Маунт заби красив гол за 0:1. До края Челси контролираше събитията на терена и заслужено си взе победата и трите точки.