Постоянните конфликти с директора в Челси Марина Грановская също са имали огромна роля в уволнението на Франк Лампард, информира The Athletic. 

За тези 18 месеца вече бившият мениджър на няколко пъти имаше спорове с рускинята, която е известна на Острова като Желязната лейди. Тя е дясната ръка на Роман Абрамович и най-важният човек в ръководството след самия собственик. Освен това 46-годишната Грановская е с водеща роля и при трансферите.

The Athletic пише, че тя поне 3 пъти е имала сериозни конфликти с Лампард - заради Кепа Арисабалага и нереализираните привличания на Деклан Райс от Уест Хем и Джеймс Тарковски от Бърнли, отбелязва "Тема спорт". 

След серия от слаби изяви най-скъпият вратар в света загуби доверието на мениджъра си и седна на пейката. Грановская обаче настояла Франк да продължи да му гласува доверие, за да може той да си възвърне самочувствието. Това обаче така и не се случи.

Лампард силно е настоявал за привличането на Райс и Тарковски, но нито един от тях не акостира на "Стамфорд Бридж". Желязната лейди била твърдо против трансфера на халфа на Уест Хем, защото той е юноша на Челси и преди време бе изгонен от клуба, защото бе смятан за безперспективен. Негово евентуално завръщане би били уронило престижа на сините.