Франк Лампард не бива да е изненадан от уволнението си не само защото подобно нещо би трябвало да се очаква от ръководството на Челси, но и защото самият той е "уволнявал" предишни мениджъри на "сините" още като футболист.

Бившият капитан бе уволнен след година и половина работа на "Стамфорд Бридж", а на негово място бе назначен бившият треньор на Майнц, Борусия Дортмунд и Пари Сен Жермен Томас Тухел.

Според Гари Невил Лампард трябва да бъде "най-малко изненадан" от уволнението си, тъй като бившият полузащитник е бил част от групичка, която е спомогнала за уволнението на Андре Вияш-Боаш през 2012-а само девет месеца след назначението си.

"Не мисля, че това бе шок за който и да е заради всички слухове, които излизаха от "Стамфорд Бридж" в последно време - каза бившият десен бек в подкаста си, цитиран от webcafe.bg. - В началото си мислех, че ще му дадат повече време, но Челси с нищо не може да ме изненада.

Нека се върнем осем или девет години назад до това как Вияш-Боаш бе оставил Франк Лампард, Микаел Есиен и още един от водещите футболисти извън състава за гостуване на Наполи от Шампионската лига. Спомням си как тогава част от играчите на Челси звъняха по медиите да ги карат да пишат негативни неща за него (Вияш-Боаш). И Франк беше част от тази групичка.

Освен това клубът се отнася брутално към мениджърите си от много години насам и Франк усети тази бруталност през миналата седмица. Затова той трябва да е най-малко изненадан, защото беше в отбора, когато Вияш-Боаш, (Луис Фелипе) Сколари и останалите идваха и си отиваха."

Невил добави още, че Лампард сериозно трябва да обмисли следващия си ход, като даде за пример Брендан Роджърс: "Той се справя страхотно в Лестър сега. Върши прекрасна работа, като преди това бе уволняван от редица постове. Сега Франк трябва много внимателно да избере следващия си отбор."