Английският Челси не се е отказал от възможността да привлече централния бранител на Байерн Мюнхен Никлас Зюле, който се изявяваше напоследък по принуда и като десен бек.

Според The Athletic германският национал е една от трансферните цели на "сините", чийто мениджър Томас Тухел следи внимателно изявите му от доста време. Тухел беше наставник на Майнц и Борусия Дортмунд, а Зюле проби в големия футбол с екипа на Хофенхайм. 

Интересното е, че точно преди да премине в Байерн през 2017 година здравенякът имаше предложение и от Челси. Тогава той обаче избра да остане в Германия.

За германския национал отдавна се говори, че има проблем с дисциплината и че невинаги демонстрира сериозно отношение към работния процес, затова босовете на Байерн са готови да се разделят с него.

Зюле може да стане третият защитник на Байерн Мюнхен след Давид Алаба и Джером Боатенг, който напуска стадион "Алианц Арена" този сезон като свободен агент. 

В момента бъдещето на футболиста практически зависи изцяло от него, ако той вземе решение да излезе зад граница. Като свободен агент той ще може да си договори прилична сума "на ръка", за да парафира с друг клуб.