Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд сравни Кай Хаверц с родния голмайстор Димитър Бербатов. Германският младок на Челси помогна на "сините" да победят Реал Мадрид с 2:0 в полуфиналния реванш от Шампионската лига и да достигнат до финала в Истанбул в края на месеца.

А 42-годишният настоящ експерт на BT Sport Фърдинанд заяви следното за атакуващия полузащитник: "Той ми напомня на Димитър Бербатов, играч, с когото играх в Манчестър Юнайтед. Понякога има онази леко мързелива напереност и остава усещането, че е малко небрежен. Но е толкова елегантен футболист. Джо Коул направи добър коментар преди мача, че играта изобщо не се ускорява около него. Напротив. Темпото се забавя до неговото темпо и той прави нещата наистина елегантно. Неговото докосване винаги е много фино и мисля, че той ще се превърне в наистина важен играч, който ще демонстрира своя талант по начин, който не се удава на мнозина."

 

 

А 39-годишният Коул добави: "Той е много елегантен. Поради тази причина ще отбележи много голове. Има нужната физика. Ще бележи с глава, ще бележи от статични положения. Мисля, че той е като Бербатов, с предимството, че е по-бърз."

21-годишният Хаверц дойде в Челси за 70 милиона паунда от Байер Леверкузен миналото лято. Първоначално той се адаптираше трудно и прекара и Covid-19, но постепенно започна да се вписва все по-добре в новата обстановка. В момента е в чудесна форма и се разписа в лондонските дербита с Кристъл Палас и Фулъм.

Хаверц има 41 участия за лондончани във всички състезания, в които е вкарал осем пъти. Интересно е, че Рио не за пръв път сравнява германеца с Бербатов. Направи го и през март след мача с Атлетико Мадрид, когато Кай изработи гола на Зиеш срещу Атлетико, припомня webcafe.bg.

"Отне му време, за да се адаптира. Нормално е, не всички се адаптират бързо. Той е един от тях и му бе необходимо време. Но мисля, че сами виждате, качеството при него е налице. Наблюдавахме го в Байер Леверкузен и знаем, че е изключителен талант", заяви тогава Фърдинанд.

"В крайна сметка Хаверц ще стигне далеч. Той е футболист, който има добро усещане за играта. Напомня ми за Димитър Бербатов. Толкова е добър, спокоен и събран. Мога да кажа, че е копринен, понякога играе на ръба на играта си и се носи наоколо. Прилича ми на добро момче и искам да видя безмилостната му страна", добави още той.