Кай Хаверц беше голямата звезда в събота вечер. 21-годишният германец реализира във вратата на Манчестър Сити, като по този начин донесе вторият трофей от Шампионската лига на Челси. Знаете ли обаче къде Хаверц отбеляза първите си два гола в евротурнирите? В България и по-точно – в Разград. Това се случи на 20 септември 2018 г., когато Хаверц и Леверкузен победиха Лудогорец с 3:2 от груповата фаза на Лига Европа. Е, само 2 години и 8 месеца по-късно Крал Кай превзе Европа! И го направи впечатляващо, със стил...

„Ние спечелихме шибаната Шампионска лига“, написа в социалните мрежи германецът, цитиран от "Монитор". А след срещата изказването му беше доста интересно. „Чувството е невероятно. Чаках дълго време, но вече го постигнах. Работих цели 15 години за този момент и сега вече съм много щастлив. Искам да благодаря на семейството си, майка си, баща си, сестра си, баба си, приятелката си...”, допълни Хаверц, който е само на 21 години.

Роденият в Аахен Хаверц направи своя дебют в Бундеслигата на едва 17 години. Той стана и най-младият играч, вкарал в елита на Германия (б.а. - в момента постижението се държи от Юсуфа Мукоко), а за отрицателно време записа и своя мач номер 100 в Бундеслигата. Има две отличителни качества, които накараха Челси да плати 80 млн. евро за него, правейки го най-скъпия входящ трансфер в историята на клуба. Става дума за това, че той играе добре и с двата крака, а може да бъде използван на всяка позиция в атаката и халфовата линия. Наистина един скъпоценен камък. Началото на Хаверц на „Стамфорд Бридж“ беше трудно. Определено бившият мениджър на Челси Франк Лампард не знаеше как да извлече най-доброто от него. Но всичко се промени след идването на Томас Тухел, който знае как да извлече най-доброто от Кай.

Така само на 21 години Хаверц изпълни своята огромна мечта – да целуне приятелката си София Вебер под трофея на Шампионската лига. Бъдещето е пред него, а то определено ще е бляскаво.

Снимка: БГНЕС