Челси е готов да продаде Тимо Вернер в опит да финансира трансфера на Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд, пише Sky Germany.

"Сините" платиха 53 милиона евро за него през миналото лято, но 25-годишният нападател така и не успя да се аклиматизира към футбола на Острова.

Въпреки че спечели Шампионската лига с Челси, Вернер отбеляза едва 12 гола в общо 52 мача за лондончани, като едва половината от тях дойдоха във Висшата лига - шест в 35.

Затова и вече се говори за връщането му в Германия, където, може би, ще успее да възвърне головата си форма. Нападателят бе "забравил головете си" и на Евро 2020, като не успя да се разпише нито веднъж в трите мача за Бундестима, в които взе участие.

Халанд е сред приоритетите на Челси през това лято. Информациите сочат, че Дортмунд би се съгласил да продаде норвежкия нападател за сума около 150 млн. евро. "Сините" се опитват да свалят цената, предлагайки да включи футболисти - като Тами Ейбрахам или Калъм Хъдсън-Одой, но засега поривите им са парирани, пише webcafe.bg.

На фона на шестте гола в Премиършип на Вернер, Халанд наниза 27 попадения в 28 двубоя в Бундеслигата, като приключи миналия сезон с 41 в 41 мача.