Тимо Вернер обяви, че това е сезонът, в който има най-малко късмет, след като снощи отново не успя да се разпише, макар и да допринесе за победата на Челси над Лестър и за пореден път да бе много активен. 

През първото полувреме той не получи дузпа, но през второто все пак спечели такава, която Жоржиньо вкара. Две негови попадения бяха отменени заради засада и игра с ръка. 

„Първото полувреме обрисува целия сезон за мен. Отново бях много близо, но все пак не успях да вкарам. Мисля, че това е кампанията, в която имам най-малко късмет. Засада, чиста дузпа и след това, когато бях на път да вкарам, бях бутнат леко и топката се удари в ръката ми“ заяви Вернер. 

„Въпреки целия карък обаче, все пак стигнахме до финала на Шампионската лига, а с тази победа вероятно си гарантирахме и място в Топ 4, за да бъдем в турнира и през следващия сезон, така че всичко е наред“ добави германецът, който направи и серия сериозни пропуски, за да има само 12 гола във всички турнири, от които половината в първенството, но все пак записа и 14 асистенции. 

Мениджърът Томас Тухел все пак го похвали. „Негова работа е да бъде замесен във всичко и той го направи. Сега ни остава още един мач, за който трябва да сме готови“.