Френският нападател Карим Бензема „няма да бъде изключен“ от състава за националния отбор, ако бъде признат за виновен в течащия в момента съдебен процес със секс касетата, сподели президентът на Френската футболна федерация Ноел льо Грат.

В интервю публикувано от френския всекидневник Le Parisien, Льо Грат каза, че всяко решение относно селекцията на националния отбор, ще остане в ръцете на селекционера Дидие Дешан. Припомняме, че Бензема бе изключен от състава на „петлите“ за пет години, преди да бъде отново повикан миналия май, след като бе обвинен в участието си в рекет на Матийо Валбуена заради секс касета. Решението на съда по случая ще стане ясно на 24 ноември.

„Треньорът винаги ще бъде човекът, който избира състава и Бензема няма да бъде изключен в случай, че бъде признат за виновен. От Дидие Дешан зависят решенията на спортен принцип“, каза Льо Грат. Очаква се Бензема да бъде на линия за действащия световен шампион в мача му с Казахстан в Париж в събота в световна квалификация.

Прокуратурата поиска 10-месечна условна присъда за Бензема, чиито адвокати твърдят, че прокуратурата не е успяла да осигури доказателства за признаване вината на нападателя в изнудване.