Франция официално се класира на Световното първенство в Катар, след като разгроми с 8:0 Казахстан на стадион "Парк де Пренс" в Париж.

С четири гола за "петлите" се отличи Килиан Мбапе. Асът на ПСЖ наниза хеттрик за малко повече от половин час игра, а началото на фиестата му започна в 6-ата минута. Той получи възхитителен пас от Тео Ернандес и с удар в долния ляв ъгъл матира вратаря Стац Покатилов.

Следващите две асистенции бяха дело на Кингсли Коман. В 12-ата минута нападателят на Байерн Мюнхен изведе Мбапе, който удвои преднината на домакините. В 32-ата минута крайният изход на срещата вече беше ясен. Коман с хитър пас намери нападателя, който с глава вкара за 3:0!

След почивката аплодисментите бяха за Карим Бензема, който вкара два гола. В 55-ата минута звездата на Реал Мадрид получи отлично извеждащо подаване от Ернандес и нападателят с изстрел в долния ляв ъгъл беше точен за 4:0! Положението беше прегледано от ВАР за засада, но такава не беше открита.

В 59-ата минута Мбапе с добро подаване намери Бензема, който с удар по земя вкара за 5:0. В 73-ата минута попадение на Муса Диаби беше отменено за засада, но малко по-късно Адриен Рабио беше точен с глава за 6:0!

В 83-ата минута Антоан Гризман спечели дузпа и Мбапе му поднесе топката на тепсия, за да я изпълни. Асът на Атлетико Мадрид не сбърка за 7:0! Крайния резултат оформи Мбапе малко по-късно, след което беше сменен, за да обере овациите. 

Така кръг преди края Франция е недостижим на върха с 15 точки и гостуването на 2-рия Финландия (11 т.) на 16 ноември е без значение за световния шампион.

На 3-та позиция е Украйна с 9 пункта, следват Босна и Херцеговина на Ивайло Петев със 7 т. и Казахстан с 3 т., като последните два отбора нямат шансове за участие на бараж. 

Франция – Казахстан 8:0

Голмайстори: 3:0 Мбапе (6, 12, 32), 5:0 Бензема (55, 59), 6:0 Рабио (75), 7:0 Гризман (84-д), 8:0 Мбапе (87)