Вратарят на Челси Кепа Арисабалага се извини на бившия мениджър на отбора Маурицио Сари за отказа за смяна.

Странният случай се разигра преди две години, когато на финала за Купата на лигата срещу Манчестър Сити стражът отказа да бъде сменен точно преди изпълнението на дузпи. Това вбеси Сари и тогавашния му помощник Джанфранко Дзола, а "гражданите" спечелиха след ударите от бялата точка".

"Нека да се справим с това веднъж завинаги. Всичко бе голямо недоразумение. След като направих спасяване, аз почувствах нещо в крака си и се обадих на физиотерапевт, за да се уверя, че това не означава нищо. Но преди всичко исках да си поемем дъх като отбор".

"Изведнъж видях, че мениджърът Маурицио Сари изпрати Вили Кабайеро да загрява. Той си помисли, че не мога да продължа. Намерението ми, правилно или грешно, бе само в това да забавя време, за да помогна на отбора. Нямах големи проблеми, които да ми попречат да продължа да играя. Опитах се да покажа, че съм добре, че не съм контузен. Но бяхме на "Уембли" пред над 80 000 души, така че, разбира се, Сари не ме чу". 

"Когато резервният съдия обяви замяната, очевидно е, че трябваше да напусна и бих искал да го направя. Сгреших и съжалявам за всички, които бяха замесени в тази ситуация: Маурицио Сари, когото сякаш публично подведох, Вили Кабайеро, който е съотборник и голям професионалист  и всички други мои съотборници и фенове на Челси, които трябваше да се примирят с всичко - с целия шум, който се създаде по време на играта, а след това и през следващите дни", заяви Кепа.

Снимка: БГНЕС