Нападателят на Челси Кай Хаверц заяви в сряда, че е събрал близо 400 000 евро за жертвите на наводненията в западна Германия и разкри, че е помогнал за спасяването на понита и магарета от кланици.

22-годишният фуболист е роден в Аахен – един от регионите, които са най-сериозно засегнати от поройния дъжд в средата на юли, в който поне 190 души загубиха животите си. Германският нападател, който вкара победния гол във финала на Шампионска лига миналия сезон, продал на търг 100 чифта бутонки, които специално изработил, за да събере финансови средства за жертвите на наводнението.

„Това ме направи много щастлив. Бях много засегнат от ситуацията, защото се случи близо до дома на семейството ми. Много хора наистина загубиха всичко и вече нямат домове“, каза той пред журналисти. Той събра средства в сътрудничество с Германския червен кръст, за да гарантира, че помощите ще достигнат „директно“ до пострадалите.

Хаверц е загрижен и за състоянието на животните и е помагал за спасяването на животни, които били обречени на смърт. „Забавлявам се много със спасяването на магарета, коне или понита. Има четири магарета в дома на семейството ми в момента“, завърши младият играч. /БГНЕС