Шоуто Шампионска лига е на път да започне. 32 -та отбора, участващи в евротурнира, вече броят последните часове преди двубоите си от първи кръг в груповата фаза, като се започне от шампиона Челси на Томас Тухел, който ще защитава спечелената титла срещу Манчестър Сити на Пеп Гуардиола миналия сезон.

Пет са представителите на ЛаЛига тази година - Барселона, Реал Мадрид, Атлетико, Севиля и Виляреал (който спечели Лига Европа с дузпи срещу Манчестър Юнайтед).

Група А: "Манчестър сити", ПСЖ, РБ Лайпциг, "Брюж".
Група B: "Атлетико" (Мадрид), "Ливърпул", "Порто", "Милан".
Група C: "Спортинг" (Лисабон), "Борусия" (Дортмунд), "Аякс", "Бешикташ".
Група D: "Интер", "Реал" (Мадрид), "Шахтьор", "Шериф".
Група E: "Байерн" (Мюнхен), "Барселона", "Бенфика", "Динамо" (Киев).
Група F: "Виляреал", "Манчестър юнайтед", "Аталанта", "Йънг Бойс".
Група G: "Лил", "Севиля", "Залцбург", "Волфсбург".
Група H: "Челси", "Ювентус", "Зенит", "Малмьо".

Ето как влизат най-добрите отбори в предстоящите двубои тази седмица:


ГРУПА А, 15 септември, 22:00 ч.
Брюж-ПСЖ 
Манчестър Сити - Лайпциг 

* В тази супергрупа Лео Меси ще дебютира с екипа на ПСЖ в Шампионската лига с новия си отбор в дома на Брюж. Без Меси, Неймар, Анхел Ди Мария и без Леандро Паредес (които играха с националните си отбори в петък), ПСЖ победи Клермон в Лига 1.

Брюж, лидерът на Белгия, победи Остенде с 3:0 в петък. Сити победи Лестър с 1:0 във Висшата лига, а в мача между германския шампион и вицешампиона Лайпциг загуби с 1:4 от Байерн, съперник на Барселона в група Е.


ГРУПА В, 15 септември, 22:00 ч.
Атлетик-Порто
Ливърпул-Милан

Още една супергрупа. Атлетико, който приема Порто в сряда, победи Еспаньол (2:1) тази неделя, а португалците завършиха 1:1 със Спортинг. Ливърпул, който очаква Милан, победи Лийдс с 3:0, но трябваше да преглътне тежката контузия на Харви Елиът.

„Червените“ са лидери на върха на Висшата лига заедно с Манчестър Юнайтед и Челси. Миланистите победиха Лацио с 2:0 и се изравниха с Рома и Наполи за върха на Серия А. 


ГРУПА С, 15 септември 
Бешикташ-Борусия Дортмунд 19:45 ч.
Спортинг -Аякс 22.00 ч.

Третият в Бундеслигата, след като победи Байер Леверкузен с 4:3 в събота (Ерлинг Халанд вкара и има 5 гола от началото на сезона), Борусия Дортмунд гостува на Бешикташ, който победи Йени Малатяспор с 3:0 в събота.  

Спортинг, който е домакин на Аякс, завърши 1:1 срещу Порто в събота и временно е 3-ти. Нидерландците победиха Цволе с 2:0 и са втори в Ередивизие, припомня "Труд".


ГРУПА D 
ФК Шериф-Шахтьор Донецк 19.45 ч.
Интер-Реал Мадрид 22.00 ч.

Интер, който приема Реал Мадрид тази сряда, завърши 2:2 със Сампдория в Серия „А”. Синьо-черните са четвърти в класирането. Междувременно мадридистите победиха Селта с 5:2 и са лидери, със същите точки като Валенсия и Атлетико. Молдовският Шериф е изненадата в Шампионската лига.

Клубът победи Петрокуп с 2:0 и е четвърти в шампионата на Молдова. В украинската лига Шахтьор Донецк (който гостува на Шериф) победи Днепър с 2:0 в събота и временно е втори.


ГРУПА Е, вторник 14 септември, 22:00 ч.
Барселона-Байерн 
Динамо Киев-Бенфика

Преди дебюта си в тази Шампионска лига на Камп Ноу този вторник срещу Байерн, мачът на Барселона срещу Севиля беше отложен поради срещите на националните отбори на Конмебол в петък.

Байерн победи Лайпциг с 4:1, като Робърт Левандовски и Серж Гнабри са под въпрос заради контузии в двубоя. Бенфика, която гостува на Динамо Киев, е лидер на португалската лига след 5:0 в Санта Клара. Украинският отбор победи Металист 1925 с 2:0 в събота и също води.


ГРУПА F, 14 септември
Йънг Бойс – Манчестър Юнайтед 19.45 ч.
Виляреал-Аталанта 22.00 ч.

Под въздействието на еуфорията от втория дебют на Кристиано Роналдо, лидерът на Премиер лигата по голова разлика Манчестър Юнайтед гостував евротурнирите, след като победи Нюкасъл с 4:1.

Йънг Бойс победи с 4:1 лидера Цюрих и е временно 3-ти в Швейцарската лига. Аталанта, която гостува на Виляреал във вторник, загуби с 1:2 срещу Фиорентина в събота и е 10-ти в класирането в Серия „А”.


ГРУПА G, вторник 14 септември
Севиля-Залцбург 19:45 ч.
Лил-Волфсбург 22:00

Мачът на Севиля срещу Барселона беше отложен. Залцбург, съперник на севилци и лидер на Австрийската лига, победи Сваровски Тирол с 3:1 в събота.

Лидерите на Бундеслигата Волфсбург гостуват във вторник в Лил (шампиони на Франция, но временно 10-и, след като загубиха с 1:2 от Лориен в петък). Германците имат с две точки повече от Байерн след успех с 2:0 на Гройтер Фюрт.


ГРУПА Н, вторник 14 септември, 22:00 ч.
Челси-Зенит
Малмьо-Ювентус

Челси, европейският клубен шампион, победи Астън Вила с 3:0 в събота. Техните противници на Стамфорд Бридж във вторник, Зенит, също победиха ФК Ахмат с 3:1 в събота и са лидери в руската лига.

Ювентус, вече без Кристиано Роналдо, загуби с 1:2 от Наполи в събота и добави само една точка за 3 дни в Серия А, а Малмьо, временно 2-ри в Шведската лига, завърши 1:1 с Норчепинг в събота.