Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Тази седмица започва груповата фаза на Шампионска лига. Най-силният европейски клубен турнир за пореден път ще ни направи свидетели на свирепи битки. Един от най-интригуващите мачове безспорно е между Барселона и Байерн Мюнхен. Срещата ще се играе на "Камп Ноу" и световните букмейкъри дават предимство на германския хегемон. И няма как да е по-различно заради моментното състояние на двата колоса.

 

Каталунците още са разтърсени от напускането на мегазвездата Лео Меси и имат сериозни финансови проблеми. За капак Роналд Куман има сериозни кадрови проблеми. Аут за дербито са ключови фигури в атаката като Ансу Фати, Мартин Брайтуайт, Осман Дембеле и новото попълнение Серхио Агуеро. Освен това кошмарното 2:8 от баварците на 1/4-финалите в Шампионска лига още е живо. Иначе двата отбора редовно си разменят звучни шамари. При последните им две срещи в Испания, те си размениха по една победа с по 3:0, а на "Камп Ноу" в този формат на турнира показателите са равни – по два успеха за всеки.

Двубоят между Ливърпул и Милан също приковава вниманието. "Росонерите" се завърнаха в надпреварата след дълго отсъствие, а жребият отреди това да стане с гостуване на "Анфийлд". Всички свързват мач между двата отбора с паметния финал през 2005 г., когато мърсисайдци изоставаха с 0:3 на почивката, но вдигнаха Ушатата след изпълнение на дузпи. Две години по-късно Милан взе реванш, след като победи Ливърпул с 2:1 в решаващия мач от Шампионска лига и спечели трофея. Срещата между Интер и Реал Мадрид също буди голям интерес. И през миналия сезон те бяха в една група, от която "нерадзурите" не успяха да излязат, докато "кралете" стигнаха до 1/2-финалите, където бяха елиминирани от бъдещия шампион Челси. Иначе испанският гранд спечели и двата мача с Интер преди 12 месеца – 3:2 в Мадрид и 2:0 на "Джузепе Меаца".

Лудогорец и ЦСКА също започват участието си в груповата фаза на евротурнирите. Разградчани гостуват на датския Мидтиланд, където играе Божидар Краев. Двата отбора се познават добре. Миналата година се срещнаха във втория квалификационен кръг на Шампионска лига и скандинавците се класираха напред след победа с 1:0 в Разград.

ЦСКА има визита на Рома. "Червените" и "вълците" бяха в една група и миналата есен, но в Лига Европа. Римляните завършиха 1-ви, но не успяха да победят "армейците" и в двата мача – 0:0 на "Олимпико" и 1:3 в София, когато вече си бяха гарантирали спечелването на групата. Сега и двата отбора са с нови треньори – Стойчо Младенов и Жозе Моуриньо.

В края на седмицата с пълна сила продължават и европейските клубни първенства. Голямото дерби там е между намиращия се в криза Ювентус и Милан. Най-успешният клуб в Серия "А" започна новия сезон кошмарно и има само една точка след първите три кръга. От своя страна "росонерите" са с пълен актив от 9 пункта, а при последното си гостуване на "Алианц Стейдиъм" се наложиха с категоричното 3:0.  

Най-интересните мачове за седмицата: 

Шампионска лига, групова фаза, 1-ви кръг

Утре от 19.45 часа:
Севиля – Залцбург
Йънг Бойс – Манчестър Юн

От 22.00 часа:
Барселона – Байерн Мюнхен
Челси – Зенит
Динамо Киев – Бенфика
Лил – Волфсбург
Малмьо – Ювентус
Виляреал – Аталанта

Сряда от 19.45 часа:
Бешикташ – Борусия Дортмунд
Шериф Тираспол – Шахтьор Донецк

От 22.00 часа:
Атлетико Мадрид – Порто
Брюж – ПСЖ
Интер – Реал Мадрид
Ливърпул – Милан
Манчестър Сити – Лайпциг
Спортинг Лисабон – Аякс

Лига Европа, групова фаза, 1-ви кръг

Четвъртък от 19.45 часа:
Мидтиланд – Лудогорец 

От 22.00 часа:
Лестър – Наполи

Лига на Конференциите, групова фаза, 1-ви кръг

Четвъртък от 19.45 часа:
Рен – Тотнъм

От 22.00 часа:
Рома – ЦСКА

Англия, Висша лига, 5-ти кръг

Събота от 17.00 часа:
Бърнли – Арсенал 
Ливърпул – Кристъл Палас
Манчестър Сити – Саутхемптън 

Неделя от 16.00 часа:
Уест Хям – Манчестър Юн

От 18.30 часа:
Тотнъм – Челси

Испания, Ла Лига, 5-ти кръг

Събота от 17.15 часа:
Атлетико Мадрид – Атлетик Билбао

Неделя от 22.00 часа:
Валенсия – Реал Мадрид

Понеделник от 22.00 часа:
Барселона – Гранада 

Италия, Серия "А", 4-ти кръг 

Събота от 19.00 часа:
Интер – Болоня

Неделя от 19.00 часа:
Верона – Рома 

От 21.45 часа:
Ювентус – Милан

Германия, Бундеслига, 5-ти кръг

Събота от 16.30 часа:
Байерн – Бохум 

Неделя от 18.30 часа:
Борусия Дортмунд – Унион Берлин

България, efbet Лига, 7-ми кръг

Днес от 18.15 часа:
Берое – Царско село

От 20.30 часа:
Ботев Пловдив – Арда

България, efbet Лига, 8-ми кръг

Петък от 16.00 часа:
Царско село – Локомотив Пловдив

От 18.15 часа:
Арда – Пирин 

От 20.30 часа:
Ботев Пловдив – Берое 

Събота от 17.30 часа:
Черно море – Локомотив София

От 19.45 часа:
Левски – ЦСКА 1948 

Неделя от 18.15 часа:
Ботев Враца – ЦСКА

От 20.30 часа:
Славия – Лудогорец