Барселона преминава през кошмарни месеци и поне засега не се вижда светлина в тунела. Клубът е пред фалит заради тежкия финансов колапс, а най-голямата клубна легенда Лионел Меси напусна със сълзи на очи.

Сега за капак предстои мач в Шампионската лига с каталунския кошмар Байерн Мюнхен, който унизи Барса с невижданото 8:2 миналата година на четвъртфиналите на турнира. И навярно именно този срам е причината за сериозния отлив на фенове за утрешния сблъсък на стадион "Ноу Камп".

Треньорът на "блаугранас" Роналд Куман изпитва сериозни трудности, тъй като има куп контузени футболисти. И за мача с баварците разполага само с трима нападатели, пише вестник "Спорт".

Мартин Брайтуайт е аут за 3-4 месеца, което се потвърди вчера. Така той се присъедини към Осман Дембеле и Серхио Агуеро в лазарета. Ансу Фати пък още не е готов за игра. 

В момента Куман може да разчита само на трима стрелци - Люк де Йонг, Юсуф Демир и направилия шеметен старт за новия си отбор мемфис Депай. Що се отнася до защитата, Сержиньо Дест получи травма в глезена, а лидерът Жерард Пике не е готов на 100%.