Подновяването на договора на Ансу Фати е един от приоритетите на Барселона. Клубът даде култовия номер 10 на младока, намеквайки му, че именно той е наследникът на напусналата легенда Лионел Меси.

Договорът на Фати обаче изтича догодина и вчера стана ясно, че агентът му Жорже Мендеш го е предложил на Манчестър Сити. За да вкара огромно напрежение върху боса на каталунците Жоан Лапорта.

Догодина изтича и договорът на Педри, а Барса не крие желанието си да удължи контрактите и на двамата суперталанти. Големият проблем в преговорите обаче идва от сериозната финансова криза в клуба, заради която Илаиш Мориба беше продаден на РБ Лайпциг.

Докато Барса преговоря за орязване на заплатите на водещите си играчи, Мендеш натиска клуба да даде солиден договор с тлъсто възнаграждение на Фати. И сега Лапорта разчита на близостта си с Пеп Гуардиола, за да не получи удар под пояса от Сити.

Фати вече тренира добре и е пред първия си мач за клуба след близо 10-месечно ходене по мъките заради контузии и няколко операции.