Без Ромелу Лукаку и Тимо Вернер Челси не срещна никакви трудности и отнесе Норич със 7:0 в мач от 9-ия кръг във Висшата лига. 

На „Стамфорд Бридж” хората на Томас Тухел ликвидираха интригата още до почивката с 3 гола, за да си гарантират, че остават на върха в класирането с 22 точки. 

Мейсън Маунт се отчете с хеттрик и асистенция, а Бен Чилуел продължи серията си, като отново се разписа,  за да помогне за категоричния триумф. 

Разликата в класите определено бе сериозна и Канарчетата нямаха никакви шансове, като остават на дъното без победа и с едва 2 точки в актива си. 

В състава на домакините нямаше изненади, като Кай Хаверц действаше в атака, подпомаган от Калъм Хъдзън-Одой и Мейсън Маунт. Все пак Кристенсен и Аспиликуета получиха почивка и останаха на пейката за сметка на Трево Чалоба и Тиаго Силва. 

В началото Антонио Рюдигер стреля точно, но Крул спаси, за да се стигне до 8-ата минута, в която Челси вкара. Центриране на Хъдзън-Одой бе избито към Жоржиньо, който намери Маунт, а неговият изстрел към далечния ъгъл бе категоричен. Първи гол за халфа от месец май. 

В 18-ата минута Сините удвоиха преднината си. Ковачич даде отличен пас зад защитата към Хъдзън-Одой, който останал на чиста позиция стреля по диагонала в далечния ъгъл за 2:0. 

Развитието на мача успокои лондончани, които запазиха контрола върху събитията. Крул се справи с удар на Маунт, който впоследствие изведе Хаверц, но германецът не супя да стреля добре. 

В 42-ата минута резултатът вече бе 3:0. Крул не успя да изчисти, Маунт веднага изведе Рийс Джеймс, който спокойно преодоля нидерландския страж с прехвърлящ удар. Пълна катастрофа за Норич. 

В началото на втората част Канарчетата стигнаха до положение, макар и създадено от домакините. Лошо върната топка назад остави Рашица сам срещу вратаря, той бутка топката встрани и стреля по диагонала, но Менди направи шпагат и спаси с крак. 

Скоро след това Сините вкараха за 4-и път. Джеймс отне от Уилямс, макар и с по-остро влизане, за което от Норич искаха нарушение. Сигнал обаче не последва, Ковачич пусна вляво към Бен Чилуел и той с диагонален изстрел реализира. 

В 62-ата минута кошмарът за Норич стана пълен. Подаване отляво на Хъдзън-Одой бе отклонено към вратата от Макс Аарънс, Крул не успя да реагира и топката мина зад гърба за 5-и път. 

Само минута след това гостите останаха и с човек по-малко, след като Гибсън направи остър шпагат срещу Джеймс и бе отстранен с директен червен картон. 

В края домакините стигнаха до още два гола. Първо те получи дузпа за игра с ръка на Норман, която бе потвърдена от ВАР. Крул спаси удара на Маунт, но изстрела бе повторен, тъй като вратарят не бе на голливията си и този път халфът вкара. 

В добавеното време английският национал оформи своя хеттрик, след като Лофтъс Чийк бе изведен сам срещу вратаря, но му подаде на чиста позиция и той отбеляза. 

Челси – Норич    7:0            

1:0    Маунт 8
2:0    Хъдзън-Одой 18
3:0    Джеймс 42
4:0    Чилуел 57
5:0    Аарънс 62 автогол
6:0    Маунт 85 дузпа
7:0    Маунт 91

Челси: Менди, Чалоба, Тиаго Силва, Рюдигер, Джеймс, Жоржиньо (63 Лофтъс-Чийк), Ковачич, Чилуел, Маунт, Хъдзън-Одой (70 Баркли), Хаверц (70 Зиеш)
Норич:  Крул, Кабак, Ханли, Гибсън, Аарънс, Лес-Мелу (46 Рашица), Антонсен Норман, Маклейн, Янулис (46 Уилямс), Сарджънт, Пуки