Мениджърът на Челси Томас Тухел има сериозни кадрови проблеми преди предстоящото гостуване на Уотфорд във Висшата лига. Аут за мача на „Викъридж Роуд“ са Бен Чилуел, Матео Ковачич и Н'Голо Канте, а под въпрос са Рийс Джеймс, Жоржиньо и Тимо Вернер.

Все пак Ромелу Лукаку може да се завърне в титулярния състав, след като записа първи минути срещу Манчестър Юнайтед след контузията. Тухел потвърди, че белгийският голмайстор тренира на пълни обороти.

„Ромелу е доста добре. Той влезе в последния мач и тренира на пълни обороти. Ромелу е готов да играе повече минути. За мача срещу Уотфорд със сигурност ще бъде без Чили, Кова и Н'Голо, които са аут.

Имаме известни съмнения относно някои други играчи, за които ни трябва малко повече време, за да направим някои прегледи преди да вземем решение дали ще могат да участват.

За Рийс, Жоржиньо и Тимо Вернер ще трябва да изчакаме и след това ще вземем решение. Те тренираха на пълни обороти в последното занимание на отбора, но ще трябва да вземем решение за тях в последния момент“, заяви германският специалист.

„Ще бъде предизвикателство да управляваме натоварванията на футболистите, но и преди е било така. Няма да променяме рутината си. Имаме ясна комуникация с медицинския и фитнес отдела и се опитваме да предвидим натоварването, да видим кой е претоварен и недонатоварен и оттам виждаме какво ще ни трябва в следващия мач.

От играчите зависи да бъдат силни в двубоите, но и да приемат възстановяването много сериозно. Трябва да сме много добри във възстановяването и съня, да приемаме правилната храна и добавки, които да ни помогнат да се възстановим.

Нашият стил е интензивен и трябва да има определен манталитет и идентичност на терена. Това е, което искаме. Не се страхуваме да правим ротации и да използваме целия отбор”, добави Тухел.