Челси направи нова грешна стъпка в битката за титлата, след като завърши 0:0 при гостуването си на Уулвърхямптън. Без голяма част от основните си играчи „сините“ изиграха слаб мач и не защитиха шампионските си амбиции.

Лондончани останаха на третото място, като вече изостават на 6 точки от лидера Манчестър Сити. „Вълците“ пък запазиха осмата позиция. Мениджърът на Челси Томас Тухел не можеше да разчита на заразените с коронавирус Вернер, Лукаку, Чилуел, Хъдсън-Одой и Хаверц, а Жоржиньо е контузен.

Домакините започнаха по-добре и четвърт час след началото на мача реализираха гол чрез Поденс, но той бе отменен поради засада в хода на атаката на Раул Хименес.

В 22-ата минута Н'Голо Канте спря подадена топка за Поденс с ръка, а французинът беше последен в защитата и не позволи на нападателя да продължи нападението. еферът Дейвид Куут обаче замълча. 

След почивката футболистите на Бруно Лаже действаха отлично в отбрана и почти не позволиха на съперника си да ги затрудни. Най-добрата възможност за гостите бе в 78-ата минута. Алонсо изведе Пулишич в пеналта, американецът стреля в далечния ъгъл, но Жозе Са спаси с една ръка.

Така лондончани завършиха наравно във втори пореден двубой, след като през седмицата направиха 1:1 срещу Евертън у дома. Уулвс пък стигна до 0:0 за трети път в последните си 6 мача от Висшата лига. В тях "вълците" са отбелязали само едно попадение.

 

Уулвърхямптън – Челси 0:0

Уулвърхямптън: Са, Хьовер, Килман, Коуди, Саис, Марсал, Дендонкер, Невеш, Моутиньо, Поденс, Хименес

Челси: Менди, Алонсо, Рюдигер, Силва, Чалоба, Аспиликуета, Джеймс, Канте, Маунт, Пулишич, Зиеш