Челси е футболният клуб, който е изхарчил най-много пари за трансфери през 21-ви век, съобщава агенция ТАСС, позовавайки се на данни от трансферния портал Transfermarkt.

Лондонският клуб, който от 2003 година е собственост на руския олигарх Роман Абрамович, от сезон 2000/2001 досега е изхарчил за трансфери на футболисти 2,4 милиарда евро.

На второ място е друг английски клуб – Манчестър Сити, с 2,3 милиарда евро, а трето и четвърто място делят испанските грандове Реал Мадрид и Барселона, които са дали по 2,2 милиарда евро за този период.

На пето място е италианският Ювентус с 2,1 милиарда евро, а веднага след него е английският Манчестър Юнайтед с 2 милиарда евро, отчита "Тема спорт".

Седми е италианският Интер с 1,7 милиарда евро, а френският Пари Сен Жермен е изхарчил също 1,7 милиарда евро. На девето място е Ливърпул с 1,6 милиарда евро, а десетката затваря италианският Милан с 1,5 милиарда евро.

От сезон 2000/2001 до днес Челси е станал 5 пъти шампион на Англия, 5 пъти е печелил Купата на Англия, 3 пъти е печелил Купата на лигата и Суперкупата на страната, два пъти е побеждавал в Шампионската лига и в Лига Европа, а през 2021 година отборът спечели и Суперкупата на УЕФА.