Томас Тухел остави Ромелу Лукаку извън групата за ключовия сблъсък в битката за титлата с Ливърпул след противоречивото интервю на нападателя за Sky Italia.

Белгийският стрелец, който се завърна на „Стамфорд Бридж“ това лято за рекордните за Челси 97.5 млн. паунда, изрази разочарованието от ролята си в тима под ръководството на германския мениджър на „сините“. „Физически съм окей. Но не съм щастлив от ситуацията в Челси. Тухел избра да играе с друга система. Няма да се откажа. Аз съм професионалист. Не съм щастлив от ситуацията, но съм професионалист и не мога да се откажа сега“, каза той в интервюто си.

Лукаку изрази и топлите си чувства към бившия си клуб Интер, като разкри, че е нямало да се присъедини към Челси, ако италианският клуб е искал той да остане. Тухел първоначално отвърна на коментарите, описвайки ги като „шум“, но се опита да отхвърли евентуално напрежение помежду им. Въпреки това, германецът предприе мерки и остави Лукаку извън сблъсъка на „Стамфорд Бридж“ по-късно тази вечер от 18:30 часа българско време. Според информациите, бившият наставник на Пари Сен Жермен и Борусия Дортмунд е бил „бесен“ от коментарите на нападателя си и 28-годишният футболист може да отнесе и глоба заради думите си.

Лукаку първоначално се присъедини към Челси от Андерлехт като тийнейджър, но не успя да си спечели титулярно място в тима. След престои под наем в Уест Бромич и Евертън, нападателят се присъедини към „карамелите“ за постоянно през 2014, преди да премине в Манчестър Юнайтед три години по-късно. През 2019 той напусна Англия в посока Интер, вкарвайки 64 гола за два сезона и помагайки на „нерадзурите“ да стигнат до титлата на Серия А миналия сезон. Откакто се завърна в Челси, Лукаку има седем гола в 18 мача до тук през кампанията.