Челси направи поредна грешна стъпка в битката за титлата, след като завърши 1:1 срещу Брайтън като гост. Двубоят бе изтеглен от 24-ия кръг през февруари, когато „сините“ ще са на Световното клубно първенство в ОАЕ.

Хаким Зиеш даде аванс на лондончани през първото полувреме, но след почивката Адам Уебстър изравни. Така Челси вече в 4 поредни срещи няма успех във Висшата лига и изостава на 12 точки от лидера Манчестър Сити, като има и един мач повече.

Още в 3-ата минута Уелбек намери с пета Модер на границата на пеналта, но полякът стреля неточно. След четвърт час Лукаку подаде на Аспиликуета, който стреля по диагонала, а Санчес нямаше проблем да избие.

В 22-ата минута Макалистър се озова на отлична позиция фронтално срещу вратата, но шутът му бе блокиран. Домакините бяха по-активният отбор на терена, но противно на това лондончани откриха резултата.

В 28-ата минута Зиеш и Канте размениха пасове по дясното крило, а французинът увлече двама играчи на съперника. Така крилото се озова сам и веднага стреля от около 18 метра по земя в близкия ъгъл, правейки безпомощен Санчес.

В края на полувремето „чайките“ направиха нова хубава атака, която обаче завърши с разочароващ удар на Уелбек. Бившият английски национал имаше възможност и в първите секунди след почивката, но отново шутира неточно.

След час игра Кукурея напредна до аутлинията и центрира по земя, а Кепа спаси с последни усилия изстрела на Макалистър. Аржентинският халф не се отчая и направи отлично центриране от ъгловия удар, а защитата на гостите остави непокрит Уебстър, който с глава изравни резултата.

Интересното е, че това бе едва вторият случай, при който Челси допуска гол с глава във Висшата лига този сезон. Предишният път това отново стана срещу южняците, когато Уелбек вкара за 1:1 на „Стамфорд Бридж“ през декември.

В 63-ата минута Макалистър имаше нова чудесна проява, този път в защита, където блокира опасен шут на Хъдсън-Одой. Алонсо също си пробва късмета, но не намери целта.

В 73-ата минута се откри първото добро положение пред Лукаку. Белгиецът изскочи диагонално срещу Санчес, а вратарят спаси по велиолепен начин. Брайтън също търсеше победата, като Мопе на два пъти не успя да нанесе завършващ удар от добри позиции.

До края футболистите на Томас Тухел натиснаха, но така и не успяха да създадат чисто положение пред вратата на домакините.

БРАЙТЪН - ЧЕЛСИ  1:1

Голмайстори: 0:1 Зиеш (28), 1:1 Уебстър (60)

Брайтън: Санчес, Фелтман, Уебстър, Бърн, Лампти, Грос, Алсате, Кукурея, Модер, Макалистър, Уелбек 

Челси: Кепа, Рюдигер, Силва, Аспиликуета, Алонсо, Жоржиньо, Канте, Хъдсън-Одой, Маунт, Зиеш, Лукаку