Брайтън потвърди привличането на 18-годишния полски полузащитник Кацпер Козловски.

Козловски, който бе спряган с други клубове от Висшата лига, се присъединява към „чайките“ от полския първодивизионен Погон Шчечин, като ще бъде пратен директно под наем в Унион Сент-Жилоа. Унион е собственост на президента на Брайтън Тони Блум и в момента е на върха в белгийската Про лига.

Козловски излезе от академията на Погон, като направи дебюта си в първия тим едва на 15 години и 215 дни при класическата победа над Краковия с 3:0. Той има 40 мача за първенство с екипа на Погон, в които е вкарал четири гола. „Той е обещаващ млад талант и сме много щастливи да финализираме трансфера на Кацпер, който направи много голям прогрес в кариерата си на толкова ранна възраст. Първоначалният план за Кацпер в краткосрочен план за него ще бъде да прекара остатъка от сезона под наем с Унион. Дейвид Уиър и неговият тим ще следят прогреса му там“, коментира техническият директор на Брайтън Дан Ашуърт.

Неговият стил на игра пасва на нас и нашия стил. По време на моя престой тук, се справяме много добре в привличането на играчи за бъдещето и Кацпер е подобен трансфер. Той първоначално ще играе под наем, тъй като е важно да продължи развитието си, и иска да играе редовно. Ще го следим с интерес, тъй като той е много вълнуващ млад талант и играч, и очаквам с нетърпение да работя с него в бъдеще“, заяви мениджърът на „чайките“ Греъм Потър.

Козловски влезе в историята на Евро 2020 миналото лято, когато стана най-младият играч, появявал се на терена в турнира – на 17 години и 246 дни, счупвайки рекорда на английския национал Джуд Белингам шест дни по-рано. Централният полузащитник се появи като резерва в мачовете на Полша с Испания и Швеция. /БГНЕС