Челси победи с 2:1 Лил в реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига и с общ резултат 4:1 продължава сред най-добрите 8 в турнира. Бурак Йълмаз даде надежда на френския първенец с гол от дузпа.

Кристиян Пулишич обаче попари домакините в последните секунди на първото полувремето, а след почивката капитанът Сезар Аспиликуета донесе успеха на "сините", които в този мач играха в жълто.

Челси има огромни проблеми извън терена, но те не повлияха на футболистите в стремежа им да защитят трофея, който спечелиха през миналия сезон.

В 37-ата минута след центриране на Бамба от статично положение Жоржиньо игра с ръка в наказателното поле и домакините веднага поискаха дузпа. Последва намеса на ВАР и съдията Давиде Маса посочи бялата точка, а Бурак Йълмаз не остави никакви шансове на Менди - 1:0.

В третата минута на добавеното време на първата част лондончани изравниха с първото си по-сериозно положение. Жоржиньо изведе Пулишич, който бе точен за 1:1. Малко след почивката Йълмаз стреля опасно с глава, но неточно.

След час игра Рюдигер отправи мощен шут от над 20 метра, но не уцели вратата. Малко по-късно Шека имаше шанс да върне интригата след подаване на Бурак Йълмаз, но топката срещна гредата.

В 71-ата минута тимът на Томас Тухел реши двубоя в своя полза. Маунт центрира в пеналта и Аспиликуета малко късметлийски отбеляза с коляно. В края на мача Шека имаше шанс да изравни, но шутира неточно. 

 

ЛИЛ - ЧЕЛСИ  1:2

Голмайстори: 1:0 Йълмаз (38-д), 1:1 Пулишич (45+3), 1:2 Аспиликуета (71)

Лил: Жардим, Челик, Фонте, Ботман, Джало, Бамба, Шека, Андре, Гудмундсон, Йълмаз, Давид;

Челси: Менди, Кристенсен, Силва, Рюдигер, Алонсо, Ковачич, Жоржиньо, Канте, Аспиликуета, Хавертц, Пулишич