Raine Group постави краен срок до 11 април за четиримата купувачи за предаване на финалните им оферти за закупуване на Челси.

„Сините“ бяха обявени за продан от Роман Абрамович, но собственикът на лондончани бе ударен от санкции от британското правителство. Заинтересованите страни предадоха предложенията си по-рано през месеца и процесът бе съкратен до четири от Raine Group, който отговаря за продажбата от името на руския бизнесмен.

Семейство Рикетс, собственици на бейзболния Чикаго Къбс, Тод Бьоли – съ-собственик на Ел Ей Доджърс, съ-собственикът на Бостън Селтикс Стивън Палиука и консорциум, воден от бившия президент на Ливърпул Сър Мартин Броутън попаднаха в окончателния списък и сега ще трябва да представят офертите си в следващите две седмици.

Според Sky News, Raine Group е поставил краен срок до 11 април за предаване на окончателните оферти, което предлага на купувачите възможността да увеличат предложенията си. Абрамович каза, когато обяви намерението си да продаде клуба, че иска новите собственици да продължат с изграждането на Челси и Raine е информирал борещите си за собствеността, че „те трябва да се ангажират с поне 1 млрд. паунда за бъдещи инвестиции в клуба, ако искат да спечелят контрола“.

Веднъж щом офертите бъдат предадени, Raine ще ги провери по определени критерии, преди да отведе избрания купувач до правителството на Великобритания за финално одобрение. Независимо от сложността, продажбата прогресира добре и нов собственик може да поеме управлението на Челси до края на април. На терена, „сините“ се борят на три фронта. Тимът преследва Ливърпул и Манчестър Сити във Висшата лига, класира се за полуфиналите на ФА Къп и достигна четвъртфиналите в Шампионска лига, където е действащ носител на трофея.