Мениджърът на Челси - Томас Тухел, очаква Карло Анчелоти да води Реал Мадрид в сряда в първия двубой от четвъртфиналите в Шампионската лига между двата отбора. Анчелоти с коронавирус и първоначално не пътува с "белите" за Лондон.

"Ще може да говори с футболистите, дори да не бъде тук, но аз знам, че той ще дойде. Хубаво е всички да бъдат тук. Трябва да комуникираме постоянно, не само с думи. Всички трябва да бъде част от това. Анчелоти е голям треньор и голяма личност. Ще се радваме той да бъде тук сред нас. Имам информация, че ще дойде", заяви цитираният от БТА Тухел пред медиите.

Специалистът похвали Карим Бензема, който в последния си мач от Шампионската лига отбеляза три гола срещу Пари Сен Жермен: "Той е изключителен играч, страхотна личност. Преди две години казах, че е един от най-подценяваните играчи на планетата, но вече не е. Но в момента би било несправедливо да говорим само за него и да забравим за Лука Модрич, Тони Кроос, Каземиро... Всички играчи, които доведоха този отбор до успех през последните години."

Той говори за поражението на "сините" с 1:4 срещу Брентфорд във Висшата лига миналата събота.

"Преживяхме го доста зле. Трябваше ни време, за да го преодолеем. Сега целта пред отбора е нова. Не ни харесва станалото и не е типично за нас. Считаме го за едно изключение. Вече сме на друга вълна. Знаем какво се изисква в следващия двубой. Имаме нужда от подкрепа. Трябва да играем по-силно, но трябва и публиката да ни подкрепя още по-мощно. Това би ни дало енергията, от която имаме нужда. Очаква ни голям мач. Двубоят от миналата година няма нищо общо. Не съм го включвал в подготовката за предстоящия сблъсък. Гледах последните срещи на Реал Мадрид. Искаме да играем добре", каза още Томас Тухел.