Челси победи с 2:0 Кристъл Палас на "Уембли" и за трета поредна година се класира за финала за Купата на Англия. В битката за трофея "сините" ще се изправят срещу Ливърпул.

"Орлите" започнаха уверено двубоя и тимът на Томас Тухел имаше проблеми да преодолее отлично организираната защита на лондонския си съперник. Двата отбора действаха предпазливо и до почивката почти не успяха да създадат голови положения.

Все пак в 36-ата минута Куяте стреля от воле от границата на наказателното поле, но Менди отрази удара. Шлуп пък нацели гредата при добавката, но и да беше вкарал попадение нямаше да има, тъй като бе в засада.

След почивката Челси опита да вдигне оборотите, но трудно създаваше опасности пред вратата на Бътланд. Така се стигна до 65-ата минута, когато Мичел сгреши в своята половина и топката му бе отнета. Хавертц напредна отляво и центрира, топката бе отклонена и стигна до Лофтъс-Чийк, който със силун шут я заби в мрежата.

Голът накара Палас да се изнесе в предни позиции, а Патрик Виейра пусна в игра Бентеке и Олисе. Челси обаче нанесе втори удар в 76-ата минута. Вернер подаде на Маунт в наказателното поле, а английският национал направи Бътланд безпомощен за втори път.

Малко след това резервата Андерсен имаше отлична възможност да намали резултата след центриране от ъглов удар, но не успя да стреля добре с глава и топката излезе в аут.

В 90-ата минута друга резерва - Ромелу Лукаку, нацели страничния стълб, а при добавката ударът на Зиеш бе блкиран. Така "сините" се класираха за 16-и път на финал в най-стария футболен турнир в света, като до момента имат 8 отличия.

Любопитното е, че лондончани ще спорят за отличието за пети път в последните 6 години, в които обаче спечелиха само веднъж - срещу Манчестър Юнайтед през 2018 г. Финалът между Ливърпул и Челси е на 14 май на "Уембли".