Антонио Рюдигер е уведомил Челси, че ще напусне клуба, когато договорът му изтече в края на сезона, разкри мениджърът Томас Тухел.

"Той ме информира преди няколко дни в личен разговор", каза цитираният от БТА Тухел.

В момента Челси не може да предложи нови договори на играчите заради санкции, наложени на руския собственик на клуба Роман Абрамович от британското правителство заради войната в Украйна. В момента Челси оперира със специален лиценз, тъй като очаква да бъде продаден. Тухел каза, че той и Челси са "дали всичко", за да запазят Рюдигер.

"Но сега влизаме в ситуация, в която не можем да се борим повече заради санкциите, а Тони казва, че ще напусне клуба. Без санкциите поне щяхме да имаме шанса да продължим да се борим, но ръцете ни са вързани. Не го приемаме лично", добави той. Германецът обясни, че на Челси ще липсва германският национал, който е бил опората на отбора.

Централният защитник Рюдигер, който се присъедини от италианския Рома през 2017 година и спечели Купата на Англия, Шампионската лига, Лига Европа, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство с лондонския тим, е в полезрението на испанския гранд Реал Мадрид.

Колегите му в защита Сесар Аспиликуета и Андреас Кристенсен също са договори до края на сезона.