Челси извъртя 1:1 с Лестър в среща от 37-ия кръг на Висшата лига на Англия. Хората на Томас Тухел доминираха тотално, но не успяха да спечелят двубоя на „Стамфорд Бридж“. „Сините“ от Лондон запазиха третата си позиция и се очаква да приключат сезона на почетната стълбичка.

"Лисиците" поведоха в мача още в 6-ата минута чрез Джеймс Мадисън, а домакините изравниха след гол на Маркос Алонсо в 35-ата минута. До края "сините" натиснаха здраво, но куп пропуски ги лишиха от пълен обрат.

Така Челси събра актив от 71 точки на третото място. Лестър остава на деветата позиция с 49 пункта. На практика хората на Тухел вече си гарантираха третото място в крайното класиране, защото няма шанс да го изпуснат в последния кръг. "Сините" са с 3 точки пред Тотнъм, но головата им разлика е много по-добра от тази на "шпорите". Челси също така спечели и двата мача срещу Тотнъм през сезона.

Двубоят на "Стамфорд Бридж" изгледа новият собственик на клуба Тод Боели. Хората на Томас Тухел обаче отново не победиха пред неговия поглед като домакини. В предишната среща на "Стамфорд Бридж", когато американският бизнесмен изгледа дебютно бъдещите си подопечни, те пропиляха два гола аванс и завършиха 2:2 срещу Уулвърхямптън.

Още в 4-ата минута Зиеш профука шанс да открие резултата. Само 120 секунди по-късно обаче Джеймс Мадисън вкара за гостите. Топката попадна у него пред пеналта, а шутът му завари неподготвен Менди – 0:1.

Чалоба пропиля възможност за изравняване в 10-ата минута, след като Шмайхел спаси. Последва пропуск и на Тиаго Силва с глава.

Все пак в 35-ата минута Маркос Алонсо от воле отблизо изравни – 1:1. Той се разписа след центриране на Рийс Джеймс.

След почивката Челси продължи да владее инициативата. Ихеаначо от гостите обаче пропусна да изведе отново „лисиците“ напред в 56-ата минута. Малко след това с пропуск блесна и Лукаку.

Пулишич профука най-чистата възможност в 63-ата минута. Тогава Лукаку изведе американския национал сам срещу Шмайхел, но той направи по-трудното като не уцели дори рамките на вратата.

Челси продължи да търси победата, но нови пропуски направиха Рюдигер, Рийс Джеймс и Чалоба. Така до края не падна ново попадение в мрежата на Шмайхел.

Челси - Лестър 1:1

Голмайстори: 0:1 - Джеймс Мадисън (6), 1:1 - Маркос Алонсо (35)

Челси: Менди, Чалоба, Рюдигер, Силва, Джеймс, Алонсо, Жоржиньо, Канте, Зиеш, Лукаку, Пулишич

Лестър: Шмайхел, Еванс, Фофана, Амарти, Менди, Томас, Мадисън, Дюсбъри-Хол, Кастан, Варди, Ихеаначо