Мениджърите на Уест Хям и Астън Вила Дейвид Мойс и Стивън Джерард изразиха разочарованието си от съдийските решения в съботния ден, които попречиха на техните отбори да спечелят повече точки от мачовете си срещу Челси и Манчестър Сити.

На "Стамфорд Бридж" "чуковете" стигнаха до късен изравнителен гол, който след консултация на рефера Анди Мадли с ВАР бе отменен заради нарушение на Джаръд Боуен срещу вратаря Едуар Менди. Множеството повторения показаха, че между двамата има минимален контакт, който по никакъв начин не се отразява на факта, че Менди изпусна топката и позволи на играч на Максуел Корне да вкара.

"Това е безумно лошо решение, скандално, абсолютна глупост от един от така наречените елитни съдии. Мнението не ми е по-различно и за този от ВАР, който го накара да отиде до монитора. Не мога да повярвам, че взеха такова решение", избухна Мойс след двубоя. "Вратарят излиза да вземе топката, изпуска я и след това започва да симулира контузия. Не мога да повярвам, че ВАР накара съдията да разгледа ситуацията. Няма никакво оправдание за това решение. Тъжното е, че това е нивото на елитните ни рефери към момента. Днес загубих вяра в хората, които управляват съдийството", допълни шотландецът.

В мача между Астън Вила и Манчестър Сити при резултат 1:1 Фелипе Коутиньо получи подаване от Оли Уоткинс, елиминира противник и прати топката във вратата, но в този момент реферът вече бе дал сигнал за засада. Повторенията показаха, че засада няма, а Джерард изрази учудване защо страничният съдия не е изчакал края на атаката, за да вдигне флага.

"Ясно е, че не съм обективен, но това бе чист гол. Отидох и поговорих спокойно със съдиите след мача, поисках тяхната гледна точка. Съдията даде сигнал твърде рано. Когато ситуацията е толкова неясна, е хубаво да се изчака още малко. Днес решенията на съдията бяха срещу нас, но поне им прави чест, че си го признаха след мача", каза треньорът на Вила след равенството с "гражданите".