Манчестър Сити не успя да победи Астън Вила като гост в среща от 6-ия кръг на Висшата лига. Двубоят завърши 1:1, но домакините може да имат сериозни претенции към съдийството, защото съдиите спряха тяхна атака заради несъществуваща засада на Филипе Коутиньо, а бразилецът прати топката и в мрежата на „гражданите“ при спряла игра.

Вездесъщият Ерлинг Холанд изведе гостите напред в 50-ата минута, а Леон Бейли изравни в 74-ата минута. Норвежкият голаджия заби десетия си гол от старта на шампионата. Така Холанд изравни рекорда на Мики Куин от далечната вече 1992-а година за най-бързо отбелязани десет попадения във Висшата лига на Англия.

Със загубените 2 точки Сити остана на второ място във временното класиране с 14 точки. Хората на Пеп Гуардиола не успяха да изпреварят Арсенал на върха и изостават с точка от „артилеристите“. Астън Вила пък сложи край на серията си от три поредни поражения. Възпитаниците на Стивън Джерард са с 4 пункта на 17-ата позиция.

През първото полувреме „гражданите“ имаха сериозно териториално предимство, но атаките им се оказаха доста беззъби и ялови. Все пак в 50-ата минута Холанд засече отблизо и даде преднина на гостите, забивайки десетия си гол от началото на сезона.

След това вместо да се стигне до ново попадение във вратата на Мартинес, се стигна до изравняване. Леон Бейли нахлу в пеналта и след пас на Рамзи вкара за 1:1 в 74-ата минута.

В 79-ата минута се стигна до положението, при което бирмингамци могат да се чувстват ощетени заради съдийски гаф. Резервата Коутиньо прати топката в мрежата на Едерсон с удар от дъгата, но страничният съдия вече беше маркирал засада. За съжаление явно асистент съдията е бил сигурен в решението си и не е изчакал как ще се развие атаката, за да може след това да има проверка от ВАР. При такова негово решение това нямаше как да се случи. Повторенията показаха, че страничният рефер е взел грешно рашение.

До края не се стигна до нов гол и равенството се запази.

Астън Вила – Манчестър Сити 1:1

Голмайстори: 0:1 Ерлинг Холанд (50), 1:1 Леон Бейли (74)

Астън Вила: Мартинес, Кеш, Конса, Мингс, Дин, Камара, Луис, Макгин, Бейли, Рамзи, Уоткинс

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Диаш, Кансело, Родри, Гюндоган, Б. Силва, Де Бройне, Фоудън, Холанд