Нови осем мача от груповата фаза на Шампионската лига ще се изиграят днес, 5 октомври. В най-интересни сблъсък за вечерта Челси посреща италианския гранд Милан в двубой от група Е.

"Сините" от Лондон се нуждаят от задължителна победа на "Стамфорд Бридж", след като взеха само една точка от първите си два мача срещу Динамо Загреб и Залцбург. В същото време "росонерите" са начело в групата след победа над Динамо и равенство с австрийския тим.

Макар че са два от водещите отбора в Европа, Челси и Милан не са се срещали в официални мачове от повече от 20 години, като през сезон 1999/00 те правят две равенство в груповата фаза на Шампионската лига. Доста любопитно преминава единственият им друг сблъсък в евротурнирите. През далечната 1966-та година те се срещат в осминафиналите на Купата на панаирните градове и си разменят по една победа с 2:1, което води до решаващ трети мач, който обаче завършва наравно 1:1, дори и след продълженията. Така победителят трябва да бъде определен след хвърляне на монета, а късметът е на страната на Челси.

В другия мач от група Е Залцбург посреща Динамо Загреб.

Програма на мачовете в Шампионската лига:

Група Е

19:45, Залцбург - Динамо Загреб

22:00, Челси - Милан

Група F

19:45, Лайпциг - Селтик

22:00, Реал Мадрид - Шахтьор Донецк

Група G

22:00, Манчестър Сити - Копенхаген; Севиля - Борусия Дортмунд

Група H

22:00, Бенфика - ПСЖ; Ювентус - Макаби Хайфа./БГНЕС