От Челси са финализирали сделката за нападателя на РБ Лайпциг Кристофър Нкунку, твърди гуруто на трансферите Фабрицио Романо. 

Сините отдавна бяха считани, че имат предимство за футболиста, който официално ще се присъедини към тях от 1 юли 2023-а година. 

През миналия сезон французинът се отчете с феноменалните 35 гола и 20 асистенции във всички турнири, а през този вече има 17 попадения и 4 паса, като продължава с отличното си представяне. 

Неговата клауза за освобождаване бе 60 милиона евро, но се твърди, че лондончани са платили 70 милиона, за да получат предимство за подписа му и да могат да осъществят сделката по-рано. 

Нкунку трябва да бъде дългосрочното решение в атаката на Челси, след като Пиер-Емерик Обамеянг е само временно решение, а Армандо Броя получи сериозна контузия, а и така или иначе не е ясно дали има дългосрочно бъдеще в отбора. 

Френският голаджия е все още на 25 години и може да води атаката на лондончани доста време. Още този януари Челси може да привлече и доста по-евтин нападател – Давид Датро Фофана от норвежкия Молде, който е със сериозен потенциал за своите 19 години, като вкара 21 гола до момента и може да бъде купен само за 9,5 милиона евро.