Челси официално привлече Енцо Фернандес от Бенфика. Така една от големите трансферни саги на тази зима приключи успешно и халфът, който беше с основна заслуга за световната титла на Аржентина, преминава на "Стамфорд Бридж" за 121 милиона евро плюс бонуси, като Ривър Плейт ще получи 25% от сумата.

Договорът на халфа с лондончани е до 2031 г. Фернандес играе за Бенфика от юли 2022 г., когато беше привлечен за едва 10 млн. евро. Аржентинецът отбеляза четири гола и направи седем асистенции в 29 мача за отбора във всички турнири този сезон.

Но сега 22-годишният полузащитник се превърна в шестия най-скъп футболист в историята. Пред него са Неймар (от Барселона в ПСЖ за 222 млн. евро), Килиан Мбапе (от Монако в ПСЖ за 180 млн. евро), Усман Дембеле (от Борусия Дортмунд в Барселона за 140 млн. евро), Филипе Коутиньо (от Ливърпул в Барселона за 135 млн. евро) и Жоао Феликс (от Бенфика в Атлетико Мадрид за 127,5 млн. евро).

Също така трансферът на Фернандес в Челси е рекордна покупка в историята на английския футбол. Преди това рекордът принадлежеше на трансфера на Джак Грийлиш, за когото Манчестър Сити плати на Астън Вила около 100 милиона евро.

Енцо е осмото попълнение за Челси през януарския трансферен прозорец. Общо клубът, при новите собственици, водени от Тод Боули, вече е осъществил 16 трансфера.

Снимка: БГНЕС