Бившият френски национал Уилям Галас коментира евентуален трансфер на полузащитника на Бенфика Енцо Фернандес в Челси. Твърди се, че "сините" ще платят сума от 120 милиона евро за световния шампион с Аржентина.

"Въпросът е дали цената на Енцо е точната. Това, което направи на Световното първенство, е брилянтно за играч на неговата възраст. Но всеки футболист може да направи един страхотен сезон. Най-трудно е да го направиш после втори, трети и четвърти пореден път. Едва тогава се лепва етикет с такава цена. Но след два мача не бива.

Разбирам, че пазарът е такъв, но клубът трябва да внимава. В подобни случаи не се вадят 120 милиона евро за един играч. А и никой не знае как ще се впише във Висшата лига, защото това първенство е различно от всяко друго. Челси трябва да внимава. Но се опасявам, че вече са се хвърлили, а това е огромен риск", заяви Галас, цитиран от „Webcafe“.

Ако трансферът се осъществи, той ще бъде шестият най-скъп в историята на футбола.

Фернандес има 25 мача за Бенфика през този сезон във всички турнири, като е отбелязал три гола и е направил пет асистенции.