Треньорът на футболния отбор Бенфика Роджър Шмид показа явно раздразнението си от опитите на Челси да привлече халфа Енцо Фернандес, който съвсем наскоро стана световен шампион с Аржентина, съобщи АФП.

Аржентинският футболист има освободителна клауза в договора му, която е 120 милиона евро, но от лондонския клуб нямат намерение да я платят.

"Има един клуб, който иска нашия играч. Те знаят, че не искаме да го продаваме и, че не могат да го вземат, освен ако не платят клаузата. Ситуацията е съвсем ясна", заяви 55-годишният германски треньор на пресконференция, предава БТА.

"Това, което прави клубът, който иска да купи Енцо, е неуважително към Бенфика и всички нас и аз не мога да го приема. Те полудяват играча, след това твърдят, че могат да платят клаузата, а после опитват да преговарят. Това не наричам добри отношения между клубовете", каза още Шмид.

Привлечен през юли месец в Бенфика за 10 милиона евро от Ривър Плейт, футболистът има договор с клуба от Лисабон до 2027 година. След като стана световен шампион, Енцо Фернандес пропусна няколко тренировки с клубния си отбор, за да се върне в Аржентина без позволение и рискува дисциплинарно наказание, разкри Роджър Шмид.

Снимка: БГНЕС